Gaivus jogurto pyragas

wpid-img_20150813_104202.jpgKalendorinė vasara beveik baigėsi, o sinoptikai vis džiugina (arba ne) naujomis karščio bangomis. Tokiomis dienomis nesinori nei virtuvėje suktis, nei sunkiu maistu skrandį apkrauti. Tik tam saldumo ieškančiam kirminui visai nesvarbu, kiek laipsnių už lango 🙂 Taigi vasara yra lengvų, gaivių desertų metas. Vieno tokio labai greitai pagaminamo pyrago receptas skrieja pas jus.

– 500 g Kuršėnų vyniotinio (naudoju šį, nes jis neapkrautas papildomais ingridientais)

– 900 g jogurto su braškėmis

– 2 valgomi šaukštai želatinos

– kelios saujos mėgstamų uogų ir pjaustytų vaisių

Želatiną užpilti šiltu vandeniu ir palikti kelioms valandoms išbrinkti. Vandens pilkite tiek, kad apsemtų ir dar šiek tiek liktų vietos, kur tai želatinai brinkti.

Supjaustome vyniotinį riekėmis ir išdėliojame pyrago formos dugną. Aš naudoju atsegamą torto formą. Į jogurtą įmaišau uogas ir supjaustytus vaisius be odelių. Šį kartą tai šilauogės ir nektarinai, bet tai tik fantazijos ir skonio reikalas.

Išbrinkusią želatiną gerai išmaišome, kaitindami ant viryklės (į indą su vandeniu statome indą su želatina). Tik neleidžiame užvirti. Suskystėjusią želatiną pilame į jogurtą, dar kartą išmaišome ir tuomet viskas keliauja ant paruošto pagrindo. Pyragą laikome šaldytuve kol sustings.

Tai tiek to darbo 🙂

Vietoj Kuršėnų vyniotinio galima naudoti sausainius, paprastą biskvitą. Vietos fantazijai į valias 🙂

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s