Verti nuodėmės šokoladiniai lietiniai

20150917_181218.jpg

Taip, jie tikrai verti nuodėmės 🙂 Puikiai tiks savaitgalio pusryčiams, o gal net pietums. Vyšnios ir šokolado skonis puikiai dera, o “slaptas ginklas“ suteikia sodraus skonio. Va, kaip aš čia gražiai sudėliojau 🙂 Bet apie viską nuo pradžių. Jums reikės:

lietiniams

– 50 g sviesto

– 3 kiaušiniai

– 2 šaukšteliai kakavos miltelių

– 150 ml pieno

– apie 150 g miltų

Varškės kremui

– 3 šaukštai cukraus

– 300 g varškės

– 200 g rikotos

– apie 150 g marcipanų masės (man – daugiau yra skaniau)

– šaldytų vyšnių ar vyšnių uogienės paskaninti lietiniams

Išlydyti sviestą. Išplakti kiaušinius su pienu ir kakava. Toliau plakant po truputį suberti miltus ir supilti lydytą sviestą. Tešla turi būti tokio skystumo, kad ją būtų lengva paskleisti keptuvėje. Ją skystiname įpildami pieno, o tirštiname miltų pagalba. Tešlą paliekame pusvalandžiui. Aliejumi pateptoje keptuvėje kepame plonus lietinius. Prieš kepant naują blyną, kaskart vis patepame aliejumi (aš tam naudoju vatos diskelius).

Cukrų su rikota gerai išmaišyti, įdėti varškę ir labai gerai išsukti. Kiekvieną lietinį aptepti šiuo varškės kremu ir ant viršaus uždėti plonai pjaustytos marcipanų masės. Čia ir bus tas slaptasis ginklas 🙂 Taip apteptus lietinius susukti į volelius ir sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą. Ant volelių viršaus uždėti plonai pjaustytų sviesto riekelių ir pabarstyti šaukštu cukraus. Kepti apie 15 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Išsilydęs sviestas su cukrumi sudarys traškų karamelės sluoksnį.

Dedame lietinius į lėkštę, apipilame vyšnių uogiene (visgi šaldytos vyšnios savo sultyse būtų geriau) ir kviečiame valgytojus. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog patiekalui pagaminti reikia daug laiko ir darbo, bet kartais taip pasilepinti galima 🙂 Net mano mėsos mylėtojas vyras buvo patenkintas tokiu maistu ir vietoje dažnai girdimo “ir vėl eksperimentuoji, tai nebus ką valgyti“, išgirdau – “hmm, neblogai“  🙂

Skanių eksperimentų!

 

 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s